Universitat Rovira i Virgili

Altres notícies

Tauler d'anuncis

Lletra de convit del VI Col·loqui Internacional «La lingüística de Pompeu Fabra»

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira va organitzar l'any 1998, coincidint amb el 50è aniversari de la mort del gramàtic, el Col·loqui Internacional «La lingüística de Pompeu Fabra». Cinc anys més tard, el 2003, una segona edició consolidava l'activitat. La tercera (2008), quarta (2013) i cinquena edicions (2018) convertien el col·loqui en una cita obligada per a tots els professionals i estudiosos de la nostra llengua.

Amb la intenció de mantenir la periodicitat d'aquestes trobades acadèmiques, els dies 28, 29 i 30 de novembre del 2023 se celebrarà el VI Col·loqui Internacional «La lingüística de Pompeu Fabra». En aquesta ocasió es vol, a més, fer un balanç, set anys després, de la implantació de la nova normativa de l'Institut d'Estudis Catalans.

Amb aquesta sisena edició es renova la voluntat d'oferir una plataforma periòdica per a la reflexió profunda i plural sobre els diversos aspectes de l'obra del principal referent en la codificació de la llengua catalana. Una reflexió que superi els plantejaments hagiogràfics i permeti revisar des del punt de vista científic i acadèmic la feina de Fabra, les coordenades històriques que la van fer possible i la seva vigència en l'àmbit de la planificació lingüística actual. D'altra banda, es vol aprofitar l'ocasió, com s'ha dit, per convertir el Col·loqui en la trobada per a un balanç, set anys després, de la implantació de la nova Gramàtica de la llengua catalana (2016) i la nova Ortografia catalana (2017) de l'Institut d'Estudis Catalans.

Us convidem, doncs, a participar activament en el VI Col·loqui Internacional, que tindrà lloc al campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (av. de Catalunya, 35, Tarragona).

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar