Universitat Rovira i Virgili

Conferència "El Pacte Nacional per la llengua una mirada des del Baix Camp" de Miquel Àngel Pradilla

Sala d'actes de la Fundació Privada Reddis, 19 h

Ens complau convidar-los a la conferència: "El Pacte Nacional per la llengua, una mirada des del Baix Camp" a càrrec del Dr. Miquel Àngel Pradilla, catedràtic de Sociolingüística Catalana de la Universitat Rovira i Virgili.

La llengua catalana a Catalunya es troba immersa en una crisi d'usos preocupant. Les causes d'aquesta reculada són de natura multifactorial. Unes responen a modificacions substancials en l'ecosistema comunicatiu, ja sigui pels canvis en la composició dels grups lingüístics (migracions) o a la modificació d'hàbits de consum cultural, que secundaritzen la llengua catana, o bé es deriven de circumstàncies glotopolítiques que no possibiliten l'ordenació òptima de la comunicació en la pròpia comunitat lingüística.

En aquesta conferència ens proposem oferir una caracterització sumària de la situació de la llengua al Baix Camp. I, alhora, la interpretarem en un marc de reflexió conjunt sobre la peremptorietat d'una acció planificada envers la revitalització de la llengua catalana, tal com exigeix el Pacte Nacional per la Llengua.

Elements relacionats

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar