Universitat Rovira i Virgili

Congrés Internacional La Passió

Del al

Facultat de Lletres (URV) i Auditori de Cervera

Els dies 27 i 28 de març de 2020 la Facultat de Lletres de Tarragona i l'Auditori de Cervera acolliran el congrés internacional La Passió: ritu, tragèdia i representació de la violència. El grup de recerca consolidat Literatura, Art i Representació a la Llarga Edat Mitjana (LAIREM) (2017 SGR 1514) i la Universitat Rovira i Virgili organitzen el congrés que planteja una reflexió entorn de la Tragèdia, com a gènere clàssic, a l'edat mitjana i la seva concreció en la Passió i Mort de Crist, un dels arguments dramàtics més rellevants de la cultura occidental.

Durant dos dies, els actes aplegaran ponents de relleu científic nacional i internacional que aportaran les seves línies de recerca sobre la Passió i els elements vertebrals de la seva representació. Així mateix, oferiran una anàlisi interdisciplinària sobre el teatre popular d'arrel medieval posant èmfasi en les formes de violència i en els rituals vinculats a la representació de la Passió des del seu origen fins a l'actualitat.


La primera jornada se celebrarà el dia 27, a partir de les 9h, a la Sala de Juntes de la Facultat de Lletres. A banda de les comunicacions, el vestíbul del CRAI acollirà l'exposició Improperis de la Confraria de la Sang de Tarragona, on es podran veure els elements originaris de la processó del Sant Enterrament. La cloenda de la primera jornada es durà a terme a l'església de Santa Maria de Cervera amb la representació de la Passió medieval. La segona jornada se celebrarà el dia 28 a l'Auditori de la capitalsegarrenca i culminarà amb una taula rodona d'experts en representació teatral titulada "Recuperant la Passió Medieval".


En conjunt, el congrés internacional vol posar en comú experiències similars en els diversos països de l'arc mediterrani i peninsular i aprofundir en l'estudi d'aquest tipus de manifestacions populars per posar en relleu i difondre els seus valors comunitaris, d'identitat, de solidaritat i d'integració així com el seu potencial com atractiu turístic cultural.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar